PassEveryTest

Basic English in 30 Days:Days and dates

不限时专题测验:关于Days and dates的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 加拿大
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic English: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第5天:Days and dates

  1. 第1题,共10题

    Which day comes after Tuesday?
    显示答案

    答案: C. Wednesday

    The days in order are Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Sunday.

  2. 第2题,共10题

    Which spelling is correct?
    显示答案

    答案: A. February

    The second month is February. Remember the r after Feb.

  3. 第3题,共10题

    What is the ordinal number for 3?
    显示答案

    答案: D. third

    1st first, 2nd second, 3rd third. These three are not regular.

  4. 第4题,共10题

    Choose the correct word: "My birthday is ___ June."
    显示答案

    答案: A. in

    Use "in" with a month: in June.

  5. 第5题,共10题

    Choose the correct word: "The class is ___ Monday."
    显示答案

    答案: A. on

    Use "on" with a day: on Monday.

  6. 第6题,共10题

    Which days are the weekend?
    显示答案

    答案: C. Saturday and Sunday

    In Canada, the weekend is Saturday and Sunday.

  7. 第7题,共10题

    Choose the correct way to say the date May 21.
    显示答案

    答案: A. the twenty-first of May

    Dates use ordinal numbers. 21st is "twenty-first".

  8. 第8题,共10题

    Listen. When is the birthday?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    My birthday is on October twenty-second.

    显示答案

    答案: D. October 22

    Twenty-second is the 22nd. The month is October.

    听力原文

    My birthday is on October twenty-second.

  9. 第9题,共10题

    Listen. What day is it today?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Ana: What day is it today?
    Ben: It's Thursday. Tomorrow is Friday.

    显示答案

    答案: B. Thursday

    Ben says, "It's Thursday. Tomorrow is Friday."

    听力原文

    Ana: What day is it today?
    Ben: It's Thursday. Tomorrow is Friday.

  10. 第10题,共10题

    Read. When does the class start?

    Community centre: English for beginners
    Days: Tuesday and Thursday
    Time: 6 p.m. to 8 p.m.
    Starts: September 15
    Ends: December 10

    显示答案

    答案: C. September 15

    The notice says, "Starts: September 15".

本课程的其他计划