PassEveryTest

Basic Dutch in 30 Days:Days and dates

不限时专题测验:关于Days and dates的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 荷兰
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic Dutch: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第5天:Days and dates

  1. 第1题,共10题

    What day is “woensdag”?
    显示答案

    答案: B. Wednesday

    Woensdag is Wednesday. Dinsdag is Tuesday and donderdag is Thursday.

  2. 第2题,共10题

    Which day comes after vrijdag?
    显示答案

    答案: D. zaterdag

    The order is … donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag.

  3. 第3题,共10题

    In Dutch, which words start with a small letter?
    显示答案

    答案: A. Days and months

    Days and months start with a small letter in Dutch: maandag, mei. Names, countries and languages start with a capital.

  4. 第4题,共10题

    Complete: “Ik ben ___ augustus jarig.”
    显示答案

    答案: A. in

    Use in with months: in augustus. Use op with days and dates: op 5 augustus.

  5. 第5题,共10题

    Complete: “Ik ben ___ dinsdag jarig.”
    显示答案

    答案: D. op

    Use op with days: op dinsdag (on Tuesday).

  6. 第6题,共10题

    What is the Dutch word for “3rd”?
    显示答案

    答案: D. derde

    3rd is derde (written 3e). Dertiende is 13th.

  7. 第7题,共10题

    A form says “Datum: 04-07-2026”. What date is it?
    显示答案

    答案: C. 4 July 2026

    Dutch dates are written day-month-year, so 04-07 is 4 July.

  8. 第8题,共10题

    Listen. When is the speaker’s birthday?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Ik ben jarig op tien april.

    显示答案

    答案: A. 10 April

    Tien april = 10 April. Jarig zijn means it is your birthday.

    听力原文

    Ik ben jarig op tien april.

  9. 第9题,共10题

    Listen. What day is it today?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Sanne: Welke dag is het vandaag?
    Bram: Vandaag is het donderdag. Morgen is het vrijdag!

    显示答案

    答案: D. Thursday

    Bram says vandaag (today) is donderdag (Thursday). Morgen (tomorrow) is vrijdag.

    听力原文

    Sanne: Welke dag is het vandaag?
    Bram: Vandaag is het donderdag. Morgen is het vrijdag!

  10. 第10题,共10题

    Read the message. When is Lotte’s birthday?

    Hoi Sam! Het feest is op zaterdag 14 juni. Kom je ook? Zondag 15 juni ben ik jarig! Groetjes, Lotte

    显示答案

    答案: A. Sunday 15 June

    Lotte writes “Zondag 15 juni ben ik jarig”: Sunday 15 June. The party (het feest) is on Saturday.

本课程的其他计划