PassEveryTest

Basic Swedish in 30 Days:Describing people

不限时专题测验:关于Describing people的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 瑞典
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic Swedish: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第8天:Describing people

  1. 第1题,共10题

    What does “trött” mean?
    显示答案

    答案: C. tired

    Trött means tired. Happy is glad.

  2. 第2题,共10题

    What is the opposite of “ung”?
    显示答案

    答案: B. gammal

    Ung (young) is the opposite of gammal (old).

  3. 第3题,共10题

    Complete: “De är ___.” (They are nice.)
    显示答案

    答案: C. trevliga

    With a plural subject, the adjective takes -a: De är trevliga.

  4. 第4题,共10题

    Complete: “Hon har ___ hår.” (She has long hair.)
    显示答案

    答案: C. långt

    Hår is an ett-word, so the adjective takes -t: långt hår.

  5. 第5题,共10题

    Complete: “ett ___ barn” (a small child)
    显示答案

    答案: D. litet

    Liten is irregular: en liten pojke, ett litet barn, små barn.

  6. 第6题,共10题

    Which sentence is correct?
    显示答案

    答案: A. Han har blå ögon.

    Ögon (eyes) is plural and the adjective comes before the noun: blå ögon. Öga is one eye.

  7. 第7题,共10题

    What does “Hur ser han ut?” mean?
    显示答案

    答案: D. What does he look like?

    Hur ser … ut? asks about how someone looks.

  8. 第8题,共10题

    Read the text. What is Maja like?

    Min nya kollega heter Maja. Hon är ung och ganska kort. Hon har långt rött hår och gröna ögon. Hon är mycket rolig.

    显示答案

    答案: A. Young, short and funny

    The text says Maja är ung (young), ganska kort (quite short) och mycket rolig (very funny).

  9. 第9题,共10题

    Listen. What does Tom look like?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Lisa: Hur ser Tom ut?
    Anders: Han är lång och har kort mörkt hår.

    显示答案

    答案: D. Tall, with short dark hair

    Han är lång (tall) och har kort mörkt hår (short dark hair).

    听力原文

    Lisa: Hur ser Tom ut?
    Anders: Han är lång och har kort mörkt hår.

  10. 第10题,共10题

    Listen. How is the speaker today?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Jag är mycket trött i dag.

    显示答案

    答案: B. Very tired

    Mycket trött means very tired. I dag means today.

    听力原文

    Jag är mycket trött i dag.

本课程的其他计划