PassEveryTest

Basic Swedish in 30 Days:Numbers 0–100

不限时专题测验:关于Numbers 0–100的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 瑞典
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic Swedish: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第4天:Numbers 0–100

  1. 第1题,共10题

    What number is “tjugotre”?
    显示答案

    答案: A. 23

    Tjugo is 20 and tre is 3, so tjugotre is 23.

  2. 第2题,共10题

    Which word is 17?
    显示答案

    答案: A. sjutton

    Sjutton is 17. Sju is 7, sjuttio is 70 and sexton is 16.

  3. 第3题,共10题

    How do you write 48 in Swedish?
    显示答案

    答案: C. fyrtioåtta

    Tens come first and the number is one word: fyrtio (40) + åtta (8) = fyrtioåtta.

  4. 第4题,共10题

    What does “Hur gammal är du?” mean?
    显示答案

    答案: C. How old are you?

    Gammal means old, so Hur gammal är du? asks for someone’s age.

  5. 第5题,共10题

    Complete the answer: “Jag är tjugo ___.”
    显示答案

    答案: D. år

    Give your age with år (years): Jag är tjugo år. You can add gammal: Jag är tjugo år gammal.

  6. 第6题,共10题

    What is tio + elva?
    显示答案

    答案: A. tjugoett

    10 + 11 = 21, which is tjugoett.

  7. 第7题,共10题

    Which number is “nittio”?
    显示答案

    答案: C. 90

    Nittio is 90. Nitton is 19, nio is 9 and nittionio is 99.

  8. 第8题,共10题

    Listen. How old is Elsa?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Erik: Hur gammal är du, Elsa?
    Elsa: Jag är trettiosex.

    显示答案

    答案: C. 36

    Elsa says trettiosex: trettio (30) + sex (6) = 36.

    听力原文

    Erik: Hur gammal är du, Elsa?
    Elsa: Jag är trettiosex.

  9. 第9题,共10题

    Listen. What is the phone number?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Mitt nummer är noll sju tre, fyra fem sex, tjugoett, arton.

    显示答案

    答案: B. 073-456 21 18

    You hear noll sju tre, fyra fem sex, tjugoett (21), arton (18). Arton is 18; åttio would be 80.

    听力原文

    Mitt nummer är noll sju tre, fyra fem sex, tjugoett, arton.

  10. 第10题,共10题

    Listen. Which bus should you take?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Ta buss nummer femtiofyra.

    显示答案

    答案: C. Number 54

    Femtio (50) + fyra (4) = femtiofyra, 54. Buss means bus.

    听力原文

    Ta buss nummer femtiofyra.

本课程的其他计划