PassEveryTest

Basic Dutch in 30 Days:Family

不限时专题测验:关于Family的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 荷兰
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic Dutch: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第7天:Family

  1. 第1题,共10题

    What does “de zus” mean?
    显示答案

    答案: C. the sister

    De zus is the sister. The brother is de broer and the son is de zoon.

  2. 第2题,共10题

    What is the plural of “het kind”?
    显示答案

    答案: B. de kinderen

    Kind has an irregular plural: kinderen. All plurals use de.

  3. 第3题,共10题

    Complete: “Dit is ___ moeder.” (my)
    显示答案

    答案: A. mijn

    My is mijn: mijn moeder. Mij means “me”.

  4. 第4题,共10题

    Complete: “Anna woont in Delft. ___ broer woont in Gouda.”
    显示答案

    答案: A. Haar

    Anna is a woman, so “her brother” is haar broer. Zijn means “his”.

  5. 第5题,共10题

    Choose the correct phrase.
    显示答案

    答案: B. onze kinderen

    Use onze before plurals and de-words, and ons before a singular het-word: ons kind, onze kinderen.

  6. 第6题,共10题

    Choose the correct sentence: “I don’t have any children.”
    显示答案

    答案: D. Ik heb geen kinderen.

    Use geen (no, not any) before a noun: Ik heb geen kinderen.

  7. 第7题,共10题

    Your mother’s brother is your …
    显示答案

    答案: C. oom

    Your parent’s brother is your oom (uncle). Tante is aunt.

  8. 第8题,共10题

    Listen. How many sisters does the speaker have?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Ik heb een broer en twee zussen.

    显示答案

    答案: B. Two

    Twee zussen = two sisters. The speaker also has een broer (one brother).

    听力原文

    Ik heb een broer en twee zussen.

  9. 第9题,共10题

    Listen. Which sentence is true?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Eva: Ben je getrouwd?
    Ali: Ja. Mijn vrouw heet Sara. We hebben een dochter.

    显示答案

    答案: C. Ali has a daughter.

    Ali says “We hebben een dochter” (we have a daughter). Sara is his wife (vrouw).

    听力原文

    Eva: Ben je getrouwd?
    Ali: Ja. Mijn vrouw heet Sara. We hebben een dochter.

  10. 第10题,共10题

    Read the text. Who lives in Gent?

    Dit is mijn familie. Mijn vader heet Kees en mijn moeder heet Ineke. Ik heb een zus, Lies. Zij woont in Gent met haar man en hun twee kinderen.

    显示答案

    答案: B. The writer’s sister and her family

    “Zij woont in Gent” is about Lies, the writer’s sister. She lives there with her husband and their two children.

本课程的其他计划