PassEveryTest

Basic Dutch in 30 Days:Getting around

不限时专题测验:关于Getting around的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 荷兰
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic Dutch: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第14天:Getting around

  1. 第1题,共10题

    What is “de fiets”?
    显示答案

    答案: B. the bike

    De fiets is the bike (bicycle). The car is de auto.

  2. 第2题,共10题

    Complete: “Ik ga ___ de trein naar Amsterdam.”
    显示答案

    答案: A. met

    To say how you travel, use met de: met de trein, met de bus.

  3. 第3题,共10题

    What does “Enkele reis of retour?” mean?
    显示答案

    答案: D. One way or return?

    Enkele reis is a one-way ticket and retour is a return ticket.

  4. 第4题,共10题

    What does “De trein heeft vertraging” mean?
    显示答案

    答案: A. The train is delayed.

    Vertraging means delay. The train has a delay: it is late.

  5. 第5题,共10题

    At a station, what is “het spoor”?
    显示答案

    答案: B. the platform (track)

    Spoor is the track or platform: Van welk spoor vertrekt de trein?

  6. 第6题,共10题

    Complete: “De kat ligt ___ de tafel.” (under)
    显示答案

    答案: A. onder

    Onder means under. Op means on.

  7. 第7题,共10题

    The bus stop is between the bank and the church. Choose the correct sentence.
    显示答案

    答案: A. De halte is tussen de bank en de kerk.

    Tussen means between: tussen de bank en de kerk.

  8. 第8题,共10题

    Listen. Which ticket does the person want?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Een retour naar Leiden, alstublieft.

    显示答案

    答案: C. A return ticket to Leiden

    Retour means a return ticket, and the person wants to go to Leiden.

    听力原文

    Een retour naar Leiden, alstublieft.

  9. 第9题,共10题

    Listen. Which sentence is true?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    De trein naar Rotterdam vertrekt van spoor zeven. De trein heeft tien minuten vertraging.

    显示答案

    答案: C. The train is 10 minutes late.

    The train leaves from spoor zeven (platform 7) and has tien minuten vertraging (a 10-minute delay).

    听力原文

    De trein naar Rotterdam vertrekt van spoor zeven. De trein heeft tien minuten vertraging.

  10. 第10题,共10题

    Listen. How does Mila go to work?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Jan: Ga je met de bus naar je werk?
    Mila: Nee, ik ga met de fiets.

    显示答案

    答案: A. By bike

    Mila says no to the bus: “ik ga met de fiets” (by bike).

    听力原文

    Jan: Ga je met de bus naar je werk?
    Mila: Nee, ik ga met de fiets.

本课程的其他计划