PassEveryTest

WA Learner's Theory Test Practice 2026:第6套练习测试

WA Learner's Theory Test Practice 练习测试第6套(共8套):再练25道题,附答案和解释。

  • 驾驶
  • 西澳大利亚州
  • 205道题
  • 核对于2026年10月11日
  1. 第1题,共25题

    What does this sign mean?
    显示答案

    答案: B. The road ends at a T-intersection ahead

    The T shape warns that your road ends ahead and you must turn left or right.

  2. 第2题,共25题

    Where must you not stop near a marked pedestrian crossing?
    显示答案

    答案: D. On it, within 20 m before it or within 10 m after it

    You must not stop on a pedestrian crossing, within 20 m before it or within 10 m after it, unless a sign allows it.

  3. 第3题,共25题

    What does this sign mean?
    显示答案

    答案: D. The road curves to the right ahead

    The bent arrow warns of a curve to the right. Slow down before you reach it.

  4. 第4题,共25题

    What may you do where this sign applies?
    P
    显示答案

    答案: D. Stop for up to 2 minutes to pick up or drop off people or goods, staying near the vehicle

    At a NO PARKING sign you may stop briefly (usually up to 2 minutes) to drop off or pick up passengers or goods, but you must not leave the vehicle parked.

  5. 第5题,共25题

    Why should you never overtake a heavy vehicle that is approaching a crossroad?
    显示答案

    答案: B. A vehicle hidden by the truck could enter from the side

    The truck can hide a vehicle waiting to enter from a side road, which could pull out in front of you.

  6. 第6题,共25题

    When turning at an intersection, who must you give way to as well as other vehicles?
    显示答案

    答案: A. Pedestrians crossing the road you are turning into

    When turning, you must give way to pedestrians and riders on or entering the road you are turning into, even when you have a green light.

  7. 第7题,共25题

    You are driving alone in a car. May you drive along this lane while it is operating?
    T2TRANSITLANE
    显示答案

    答案: B. No, you need at least 2 people in the car

    A T2 transit lane is for vehicles carrying 2 or more people (plus allowed vehicles such as buses and motorcycles) during the times shown.

  8. 第8题,共25题

    The traffic lights are green, but the road on the other side of the intersection is blocked by queued traffic. What should you do?
    显示答案

    答案: D. Wait behind the stop line until there is room

    You may go on green only if the intersection is clear. Do not enter if the road ahead is blocked.

  9. 第9题,共25题

    Where no sign says otherwise, may you make a U-turn at an intersection without traffic lights?
    显示答案

    答案: B. Yes, if it is safe and there is no NO U-TURN sign

    U-turns are allowed at intersections without traffic lights and at breaks in a centre island unless a NO U-TURN sign applies.

  10. 第10题,共25题

    A child is 5 months old. What restraint must they use?
    显示答案

    答案: C. An approved rearward-facing infant restraint

    Children under 6 months must use an approved rearward-facing restraint.

  11. 第11题,共25题

    Your phone is in a commercially made mount fixed to the car. Which of these may a fully licensed driver do while driving?
    显示答案

    答案: B. Make or answer a call by touching the phone

    With the phone in a proper mount, calls are allowed. Reading or sending texts, emails or video calls is an offence even if the phone is mounted.

  12. 第12题,共25题

    Warning lights are flashing at the level crossing marked by this sign, but you cannot see a train. What must you do?
    显示答案

    答案: D. Stop and wait until the lights stop flashing

    You must not enter a level crossing while warning lights or bells are operating or a boom is closed or moving.

  13. 第13题,共25题

    What does this sign mean?
    显示答案

    答案: B. Traffic from another road will join your road ahead

    This sign warns that traffic from another road joins your road ahead. Watch for merging vehicles and leave room for them.

  14. 第14题,共25题

    What does this sign mean?
    显示答案

    答案: A. Bicycle riders may be on the road ahead

    This yellow warning sign tells you to watch for bicycle riders using the road ahead.

  15. 第15题,共25题

    What does this sign mean?
    RIGHT TURNFROM LEFTONLY
    显示答案

    答案: C. To turn right, you must make a hook turn from the left lane

    This sign is used at some intersections, mainly in central Melbourne. You start a right turn from the far left side of the road instead of the centre.

  16. 第16题,共25题

    What does this sign mean?
    CLEARWAY6 - 10 AM3 - 7 PMMON - FRI
    显示答案

    答案: B. You must not stop on the road during the times shown

    A clearway keeps lanes open for traffic in busy times. During the times shown you must not stop (buses are among the few exceptions), and vehicles may be fined or towed.

  17. 第17题,共25题

    You are crossing a bicycle lane to turn left. What must you do?
    LANE
    显示答案

    答案: B. Give way to bicycle riders in the lane

    Drivers must give way to bicycle riders when moving into a bicycle lane and may use it only for a short distance.

  18. 第18题,共25题

    A multi-lane road has a KEEP LEFT UNLESS OVERTAKING sign. When may you drive in the right-hand lane?
    KEEPLEFTUNLESSOVERTAKING
    显示答案

    答案: A. When overtaking, turning right, making a U-turn or avoiding an obstruction

    The right lane may be used to overtake, turn right, make a U-turn, avoid an obstruction, in congested traffic or in a special lane you are allowed to use.

  19. 第19题,共25题

    What does this sign mean?
    显示答案

    答案: D. The road may be slippery, especially when wet

    This sign warns that the road surface can be slippery. Slow down and avoid harsh braking or steering.

  20. 第20题,共25题

    When may you drive in a motorway emergency stopping lane?
    显示答案

    答案: A. Only to avoid a crash, stop in an emergency or when your car breaks down

    Keep the emergency stopping lane free. Use it only to avoid a crash, stop in an emergency or if your vehicle is damaged or broken down.

  21. 第21题,共25题

    What does this sign mean?
    FLOODWAY
    显示答案

    答案: A. Water may flow over this section of road

    A floodway is a section of road where water may flow across. Take care and check that it is safe before you drive through.

  22. 第22题,共25题

    At the T-intersection this sign warns of, you are on the road that ends. There are no signs or lines. Who gives way?
    显示答案

    答案: B. You give way to vehicles on the road that continues

    At a T-intersection, a driver on the road that ends must give way to vehicles on the continuing road (except those doing a U-turn).

  23. 第23题,共25题

    This sign is under a curve warning sign. What does it tell you?
    45km/h
    显示答案

    答案: B. The recommended safe speed for the curve in good conditions

    A yellow advisory speed sign gives the highest speed that is comfortable for the hazard in good conditions. Slow down even more in poor conditions.

  24. 第24题,共25题

    What must you do in a shared zone, where pedestrians and vehicles share the road?
    显示答案

    答案: B. Give way to pedestrians and keep to the signed speed

    In a shared zone, drivers give way to pedestrians and keep to the speed shown on the sign.

  25. 第25题,共25题

    What does this sign mean?
    LOADINGZONE
    显示答案

    答案: D. Space set aside for vehicles that are loading or unloading goods

    A loading zone is kept for vehicles that are loading or unloading goods. Other drivers must not park there.

相关测试