PassEveryTest

WA Learner's Theory Test Practice 2026: Practice test 6

Practice test 6 of 8 for the WA Learner's Theory Test Practice: 25 more questions with answers and explanations.

  • Driving
  • Western Australia
  • 205 questions
  • Checked October 11, 2026
  1. Question 1 of 25

    What does this sign mean?
    Show answer

    Answer: B. The road ends at a T-intersection ahead

    The T shape warns that your road ends ahead and you must turn left or right.

  2. Question 2 of 25

    Where must you not stop near a marked pedestrian crossing?
    Show answer

    Answer: D. On it, within 20 m before it or within 10 m after it

    You must not stop on a pedestrian crossing, within 20 m before it or within 10 m after it, unless a sign allows it.

  3. Question 3 of 25

    What does this sign mean?
    Show answer

    Answer: D. The road curves to the right ahead

    The bent arrow warns of a curve to the right. Slow down before you reach it.

  4. Question 4 of 25

    What may you do where this sign applies?
    P
    Show answer

    Answer: D. Stop for up to 2 minutes to pick up or drop off people or goods, staying near the vehicle

    At a NO PARKING sign you may stop briefly (usually up to 2 minutes) to drop off or pick up passengers or goods, but you must not leave the vehicle parked.

  5. Question 5 of 25

    Why should you never overtake a heavy vehicle that is approaching a crossroad?
    Show answer

    Answer: B. A vehicle hidden by the truck could enter from the side

    The truck can hide a vehicle waiting to enter from a side road, which could pull out in front of you.

  6. Question 6 of 25

    When turning at an intersection, who must you give way to as well as other vehicles?
    Show answer

    Answer: A. Pedestrians crossing the road you are turning into

    When turning, you must give way to pedestrians and riders on or entering the road you are turning into, even when you have a green light.

  7. Question 7 of 25

    You are driving alone in a car. May you drive along this lane while it is operating?
    T2TRANSITLANE
    Show answer

    Answer: B. No, you need at least 2 people in the car

    A T2 transit lane is for vehicles carrying 2 or more people (plus allowed vehicles such as buses and motorcycles) during the times shown.

  8. Question 8 of 25

    The traffic lights are green, but the road on the other side of the intersection is blocked by queued traffic. What should you do?
    Show answer

    Answer: D. Wait behind the stop line until there is room

    You may go on green only if the intersection is clear. Do not enter if the road ahead is blocked.

  9. Question 9 of 25

    Where no sign says otherwise, may you make a U-turn at an intersection without traffic lights?
    Show answer

    Answer: B. Yes, if it is safe and there is no NO U-TURN sign

    U-turns are allowed at intersections without traffic lights and at breaks in a centre island unless a NO U-TURN sign applies.

  10. Question 10 of 25

    A child is 5 months old. What restraint must they use?
    Show answer

    Answer: C. An approved rearward-facing infant restraint

    Children under 6 months must use an approved rearward-facing restraint.

  11. Question 11 of 25

    Your phone is in a commercially made mount fixed to the car. Which of these may a fully licensed driver do while driving?
    Show answer

    Answer: B. Make or answer a call by touching the phone

    With the phone in a proper mount, calls are allowed. Reading or sending texts, emails or video calls is an offence even if the phone is mounted.

  12. Question 12 of 25

    Warning lights are flashing at the level crossing marked by this sign, but you cannot see a train. What must you do?
    Show answer

    Answer: D. Stop and wait until the lights stop flashing

    You must not enter a level crossing while warning lights or bells are operating or a boom is closed or moving.

  13. Question 13 of 25

    What does this sign mean?
    Show answer

    Answer: B. Traffic from another road will join your road ahead

    This sign warns that traffic from another road joins your road ahead. Watch for merging vehicles and leave room for them.

  14. Question 14 of 25

    What does this sign mean?
    Show answer

    Answer: A. Bicycle riders may be on the road ahead

    This yellow warning sign tells you to watch for bicycle riders using the road ahead.

  15. Question 15 of 25

    What does this sign mean?
    RIGHT TURNFROM LEFTONLY
    Show answer

    Answer: C. To turn right, you must make a hook turn from the left lane

    This sign is used at some intersections, mainly in central Melbourne. You start a right turn from the far left side of the road instead of the centre.

  16. Question 16 of 25

    What does this sign mean?
    CLEARWAY6 - 10 AM3 - 7 PMMON - FRI
    Show answer

    Answer: B. You must not stop on the road during the times shown

    A clearway keeps lanes open for traffic in busy times. During the times shown you must not stop (buses are among the few exceptions), and vehicles may be fined or towed.

  17. Question 17 of 25

    You are crossing a bicycle lane to turn left. What must you do?
    LANE
    Show answer

    Answer: B. Give way to bicycle riders in the lane

    Drivers must give way to bicycle riders when moving into a bicycle lane and may use it only for a short distance.

  18. Question 18 of 25

    A multi-lane road has a KEEP LEFT UNLESS OVERTAKING sign. When may you drive in the right-hand lane?
    KEEPLEFTUNLESSOVERTAKING
    Show answer

    Answer: A. When overtaking, turning right, making a U-turn or avoiding an obstruction

    The right lane may be used to overtake, turn right, make a U-turn, avoid an obstruction, in congested traffic or in a special lane you are allowed to use.

  19. Question 19 of 25

    What does this sign mean?
    Show answer

    Answer: D. The road may be slippery, especially when wet

    This sign warns that the road surface can be slippery. Slow down and avoid harsh braking or steering.

  20. Question 20 of 25

    When may you drive in a motorway emergency stopping lane?
    Show answer

    Answer: A. Only to avoid a crash, stop in an emergency or when your car breaks down

    Keep the emergency stopping lane free. Use it only to avoid a crash, stop in an emergency or if your vehicle is damaged or broken down.

  21. Question 21 of 25

    What does this sign mean?
    FLOODWAY
    Show answer

    Answer: A. Water may flow over this section of road

    A floodway is a section of road where water may flow across. Take care and check that it is safe before you drive through.

  22. Question 22 of 25

    At the T-intersection this sign warns of, you are on the road that ends. There are no signs or lines. Who gives way?
    Show answer

    Answer: B. You give way to vehicles on the road that continues

    At a T-intersection, a driver on the road that ends must give way to vehicles on the continuing road (except those doing a U-turn).

  23. Question 23 of 25

    This sign is under a curve warning sign. What does it tell you?
    45km/h
    Show answer

    Answer: B. The recommended safe speed for the curve in good conditions

    A yellow advisory speed sign gives the highest speed that is comfortable for the hazard in good conditions. Slow down even more in poor conditions.

  24. Question 24 of 25

    What must you do in a shared zone, where pedestrians and vehicles share the road?
    Show answer

    Answer: B. Give way to pedestrians and keep to the signed speed

    In a shared zone, drivers give way to pedestrians and keep to the speed shown on the sign.

  25. Question 25 of 25

    What does this sign mean?
    LOADINGZONE
    Show answer

    Answer: D. Space set aside for vehicles that are loading or unloading goods

    A loading zone is kept for vehicles that are loading or unloading goods. Other drivers must not park there.

Related tests