WA Learner's Theory Test Practice 2026: Test próbny 6

Test próbny 6 z 8 – WA Learner's Theory Test Practice: kolejne pytania z odpowiedziami i wyjaśnieniami (liczba pytań: 25).

  • Prawo jazdy
  • Australia Zachodnia
  • Pytania: 205
  • Sprawdzono 11 października 2026
  1. Pytanie 1 z 25

    What does this sign mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. The road ends at a T-intersection ahead

    The T shape warns that your road ends ahead and you must turn left or right.

  2. Pytanie 2 z 25

    Where must you not stop near a marked pedestrian crossing?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. On it, within 20 m before it or within 10 m after it

    You must not stop on a pedestrian crossing, within 20 m before it or within 10 m after it, unless a sign allows it.

  3. Pytanie 3 z 25

    What does this sign mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. The road curves to the right ahead

    The bent arrow warns of a curve to the right. Slow down before you reach it.

  4. Pytanie 4 z 25

    What may you do where this sign applies?
    P
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. Stop for up to 2 minutes to pick up or drop off people or goods, staying near the vehicle

    At a NO PARKING sign you may stop briefly (usually up to 2 minutes) to drop off or pick up passengers or goods, but you must not leave the vehicle parked.

  5. Pytanie 5 z 25

    Why should you never overtake a heavy vehicle that is approaching a crossroad?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. A vehicle hidden by the truck could enter from the side

    The truck can hide a vehicle waiting to enter from a side road, which could pull out in front of you.

  6. Pytanie 6 z 25

    When turning at an intersection, who must you give way to as well as other vehicles?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. Pedestrians crossing the road you are turning into

    When turning, you must give way to pedestrians and riders on or entering the road you are turning into, even when you have a green light.

  7. Pytanie 7 z 25

    You are driving alone in a car. May you drive along this lane while it is operating?
    T2TRANSITLANE
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. No, you need at least 2 people in the car

    A T2 transit lane is for vehicles carrying 2 or more people (plus allowed vehicles such as buses and motorcycles) during the times shown.

  8. Pytanie 8 z 25

    The traffic lights are green, but the road on the other side of the intersection is blocked by queued traffic. What should you do?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. Wait behind the stop line until there is room

    You may go on green only if the intersection is clear. Do not enter if the road ahead is blocked.

  9. Pytanie 9 z 25

    Where no sign says otherwise, may you make a U-turn at an intersection without traffic lights?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. Yes, if it is safe and there is no NO U-TURN sign

    U-turns are allowed at intersections without traffic lights and at breaks in a centre island unless a NO U-TURN sign applies.

  10. Pytanie 10 z 25

    A child is 5 months old. What restraint must they use?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: C. An approved rearward-facing infant restraint

    Children under 6 months must use an approved rearward-facing restraint.

  11. Pytanie 11 z 25

    Your phone is in a commercially made mount fixed to the car. Which of these may a fully licensed driver do while driving?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. Make or answer a call by touching the phone

    With the phone in a proper mount, calls are allowed. Reading or sending texts, emails or video calls is an offence even if the phone is mounted.

  12. Pytanie 12 z 25

    Warning lights are flashing at the level crossing marked by this sign, but you cannot see a train. What must you do?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. Stop and wait until the lights stop flashing

    You must not enter a level crossing while warning lights or bells are operating or a boom is closed or moving.

  13. Pytanie 13 z 25

    What does this sign mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. Traffic from another road will join your road ahead

    This sign warns that traffic from another road joins your road ahead. Watch for merging vehicles and leave room for them.

  14. Pytanie 14 z 25

    What does this sign mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. Bicycle riders may be on the road ahead

    This yellow warning sign tells you to watch for bicycle riders using the road ahead.

  15. Pytanie 15 z 25

    What does this sign mean?
    RIGHT TURNFROM LEFTONLY
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: C. To turn right, you must make a hook turn from the left lane

    This sign is used at some intersections, mainly in central Melbourne. You start a right turn from the far left side of the road instead of the centre.

  16. Pytanie 16 z 25

    What does this sign mean?
    CLEARWAY6 - 10 AM3 - 7 PMMON - FRI
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. You must not stop on the road during the times shown

    A clearway keeps lanes open for traffic in busy times. During the times shown you must not stop (buses are among the few exceptions), and vehicles may be fined or towed.

  17. Pytanie 17 z 25

    You are crossing a bicycle lane to turn left. What must you do?
    LANE
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. Give way to bicycle riders in the lane

    Drivers must give way to bicycle riders when moving into a bicycle lane and may use it only for a short distance.

  18. Pytanie 18 z 25

    A multi-lane road has a KEEP LEFT UNLESS OVERTAKING sign. When may you drive in the right-hand lane?
    KEEPLEFTUNLESSOVERTAKING
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. When overtaking, turning right, making a U-turn or avoiding an obstruction

    The right lane may be used to overtake, turn right, make a U-turn, avoid an obstruction, in congested traffic or in a special lane you are allowed to use.

  19. Pytanie 19 z 25

    What does this sign mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. The road may be slippery, especially when wet

    This sign warns that the road surface can be slippery. Slow down and avoid harsh braking or steering.

  20. Pytanie 20 z 25

    When may you drive in a motorway emergency stopping lane?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. Only to avoid a crash, stop in an emergency or when your car breaks down

    Keep the emergency stopping lane free. Use it only to avoid a crash, stop in an emergency or if your vehicle is damaged or broken down.

  21. Pytanie 21 z 25

    What does this sign mean?
    FLOODWAY
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. Water may flow over this section of road

    A floodway is a section of road where water may flow across. Take care and check that it is safe before you drive through.

  22. Pytanie 22 z 25

    At the T-intersection this sign warns of, you are on the road that ends. There are no signs or lines. Who gives way?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. You give way to vehicles on the road that continues

    At a T-intersection, a driver on the road that ends must give way to vehicles on the continuing road (except those doing a U-turn).

  23. Pytanie 23 z 25

    This sign is under a curve warning sign. What does it tell you?
    45km/h
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. The recommended safe speed for the curve in good conditions

    A yellow advisory speed sign gives the highest speed that is comfortable for the hazard in good conditions. Slow down even more in poor conditions.

  24. Pytanie 24 z 25

    What must you do in a shared zone, where pedestrians and vehicles share the road?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. Give way to pedestrians and keep to the signed speed

    In a shared zone, drivers give way to pedestrians and keep to the speed shown on the sign.

  25. Pytanie 25 z 25

    What does this sign mean?
    LOADINGZONE
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. Space set aside for vehicles that are loading or unloading goods

    A loading zone is kept for vehicles that are loading or unloading goods. Other drivers must not park there.

Powiązane testy