Basic Dutch in 30 Days: Numbers 0–100

Quiz tematyczny bez limitu czasu: 10 pytań o Numbers 0–100, z wyjaśnieniem po każdej odpowiedzi. Pytania i odpowiedzi są za każdym razem mieszane.

  • Kurs
  • Holandia
  • Pytania: 300
  • Sprawdzono 13 października 2026
  • Korekta językowa 13 października 2026
Zacznij od lekcjiBasic Dutch: 30 Lessons: ok. 750 min czytania. Każde pytanie testowe jest omówione w lekcjach.

Dzień 4: Numbers 0–100

  1. Pytanie 1 z 10

    What number is “zeven”?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. 7

    Zeven is 7. 17 is zeventien and 70 is zeventig.

  2. Pytanie 2 z 10

    How do you say 13?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. dertien

    13 is dertien. Dertig is 30.

  3. Pytanie 3 z 10

    Which word is 40?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. veertig

    40 is veertig, spelled with ee. Veertien is 14.

  4. Pytanie 4 z 10

    How do you say 45?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. vijfenveertig

    From 21 to 99, the small number comes first, then en, then the tens: vijf-en-veertig.

  5. Pytanie 5 z 10

    How do you write 82 in words?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. tweeëntachtig

    After twee, write ë: twee-ën-tachtig. 80 is tachtig, with a t.

  6. Pytanie 6 z 10

    Choose the correct sentence.
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. Ik ben dertig jaar.

    For age, Dutch uses zijn (to be): Ik ben dertig jaar. Jaar stays singular after a number.

  7. Pytanie 7 z 10

    What does “Hoe oud bent u?” mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. How old are you?

    Oud means “old”. “How are you?” is Hoe gaat het met u?

  8. Pytanie 8 z 10

    Listen. How old is the speaker?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Ik ben drieëndertig jaar.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. 33

    Drieëndertig = drie (3) + en + dertig (30) = 33.

    Transkrypcja

    Ik ben drieëndertig jaar.

  9. Pytanie 9 z 10

    Listen. What is the phone number?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Mijn nummer is nul zes, achtentwintig, vijftien, negentig, elf.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. 06 28 15 90 11

    Achtentwintig is 28 (8 + 20), vijftien is 15 and negentig is 90.

    Transkrypcja

    Mijn nummer is nul zes, achtentwintig, vijftien, negentig, elf.

  10. Pytanie 10 z 10

    Listen. How old is Lisa?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Lisa: Hoe oud ben je?
    Daan: Ik ben negentien. En jij?
    Lisa: Ik ben eenentwintig.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. 21

    Lisa says eenentwintig: een (1) + en + twintig (20) = 21. Daan is 19 (negentien).

    Transkrypcja

    Lisa: Hoe oud ben je?
    Daan: Ik ben negentien. En jij?
    Lisa: Ik ben eenentwintig.

Inne plany tego kursu