PassEveryTest

Life in the UK Test Practice 2026:第6套练习测试

Life in the UK Test Practice 练习测试第6套(共8套):再练24道题,附答案和解释。

  • 入籍
  • 英国
  • 200道题
  • 核对于2026年10月10日
  1. 第1题,共24题

    On Remembrance Day, what do many people do at 11 am?
    显示答案

    答案: A. Keep a two-minute silence

    Remembrance Day, 11 November, remembers people who died fighting in the world wars and other conflicts. Many people wear poppies and keep a two-minute silence at 11 am.

  2. 第2题,共24题

    Which sport is played in a series of matches called the Ashes, between England and Australia?
    显示答案

    答案: A. Cricket

    The Ashes is a series of cricket matches (Test matches) between England and Australia.

  3. 第3题,共24题

    Which teams compete in rugby's Six Nations Championship?
    显示答案

    答案: C. England, Ireland, Scotland, Wales, France and Italy

    The Six Nations is an annual rugby union competition between England, Ireland, Scotland, Wales, France and Italy.

  4. 第4题,共24题

    Where is the Grand National horse race held?
    显示答案

    答案: C. Aintree, near Liverpool

    The Grand National is held at Aintree near Liverpool. The Scottish Grand National is at Ayr.

  5. 第5题,共24题

    Which town in Scotland is known as the home of golf?
    显示答案

    答案: B. St Andrews

    The modern game of golf can be traced back to 15th-century Scotland, and St Andrews is known as its home.

  6. 第6题,共24题

    What is special about Wimbledon?
    显示答案

    答案: C. It is the oldest tennis tournament in the world and the only Grand Slam played on grass

    Wimbledon, held at the All England Lawn Tennis and Croquet Club, is the world's oldest tennis tournament.

  7. 第7题,共24题

    In which three years has London hosted the Olympic Games?
    显示答案

    答案: A. 1908, 1948 and 2012

    London hosted the Olympic Games in 1908, 1948 and 2012.

  8. 第8题,共24题

    Where did the Paralympic Games have their origins?
    显示答案

    答案: D. At Stoke Mandeville hospital in Buckinghamshire

    Dr Sir Ludwig Guttmann, a German refugee doctor, developed new methods of treatment at Stoke Mandeville hospital, including sport for people with spinal injuries.

  9. 第9题,共24题

    Who was the first man to run a mile in under four minutes, in 1954?
    显示答案

    答案: B. Sir Roger Bannister

    Sir Roger Bannister ran a mile in under four minutes in 1954.

  10. 第10题,共24题

    Who captained the England football team that won the World Cup in 1966?
    显示答案

    答案: A. Bobby Moore

    Bobby Moore was captain of the England team that won the 1966 World Cup.

  11. 第11题,共24题

    Which rower won gold medals at five Olympic Games in a row?
    显示答案

    答案: B. Sir Steve Redgrave

    Sir Steve Redgrave won rowing gold medals in five consecutive Olympic Games.

  12. 第12题,共24题

    Which composer, born in Germany, became a British citizen in 1727 and wrote the Water Music for King George I?
    显示答案

    答案: D. George Frederick Handel

    Handel spent many years in the UK. His works include the Water Music and the oratorio Messiah.

  13. 第13题,共24题

    Which composer wrote the Pomp and Circumstance Marches, one of which is played at the Last Night of the Proms?
    显示答案

    答案: A. Sir Edward Elgar

    Sir Edward Elgar's Pomp and Circumstance March No. 1 ('Land of Hope and Glory') is usually played at the Last Night of the Proms.

  14. 第14题,共24题

    What are the Proms?
    显示答案

    答案: D. An eight-week summer season of orchestral concerts, held mainly at the Royal Albert Hall

    The Proms began in 1895 and take place every summer. The Last Night of the Proms is especially well known.

  15. 第15题,共24题

    What is the National Eisteddfod of Wales?
    显示答案

    答案: B. An annual cultural festival of music, dance, art and poetry, mostly in Welsh

    The National Eisteddfod is held every year and includes important competitions for Welsh poetry.

  16. 第16题,共24题

    Which murder-mystery play by Agatha Christie has been running in London since 1952?
    显示答案

    答案: D. The Mousetrap

    The Mousetrap has had the longest initial run of any show in history.

  17. 第17题,共24题

    Which awards for theatre are named after a famous British actor?
    显示答案

    答案: D. The Laurence Olivier Awards

    The Laurence Olivier Awards are held each year in London and named after the actor Sir Laurence Olivier.

  18. 第18题,共24题

    Which painter is famous for landscapes of Dedham Vale, on the border of Suffolk and Essex?
    显示答案

    答案: A. John Constable

    John Constable was a landscape painter best known for his work in Dedham Vale.

  19. 第19题,共24题

    Which modern art prize, set up in 1984, is named after the painter J M W Turner?
    显示答案

    答案: A. The Turner Prize

    The Turner Prize is a celebration of contemporary art. J M W Turner was famous for landscape paintings.

  20. 第20题,共24题

    Which architect designed the Cenotaph in Whitehall and many buildings in New Delhi?
    显示答案

    答案: C. Sir Edwin Lutyens

    Sir Edwin Lutyens' work included the Cenotaph, where the national Remembrance service is held.

  21. 第21题,共24题

    Which novelist wrote Pride and Prejudice and Sense and Sensibility?
    显示答案

    答案: B. Jane Austen

    Jane Austen (1775 to 1817) wrote novels about marriage and family relationships.

  22. 第22题,共24题

    Which writer created the characters Oliver Twist and Ebenezer Scrooge?
    显示答案

    答案: A. Charles Dickens

    Charles Dickens wrote many famous novels, including Oliver Twist and Great Expectations.

  23. 第23题,共24题

    Which Scottish poet wrote Auld Lang Syne, which is sung at New Year?
    显示答案

    答案: B. Robert Burns

    Robert Burns, known as 'The Bard', wrote in Scots, English and a mix of both.

  24. 第24题,共24题

    Which poet is famous for poems about the First World War, such as Anthem for Doomed Youth?
    显示答案

    答案: D. Wilfred Owen

    Wilfred Owen wrote about life in the trenches. He was killed shortly before the war ended in 1918.

相关测试