PassEveryTest

Life in the UK Test Practice 2026:第5套练习测试

Life in the UK Test Practice 练习测试第5套(共8套):再练24道题,附答案和解释。

  • 入籍
  • 英国
  • 200道题
  • 核对于2026年10月10日
  1. 第1题,共24题

    Which Scottish inventor developed television in the 1920s?
    显示答案

    答案: B. John Logie Baird

    John Logie Baird developed television in the 1920s.

  2. 第2题,共24题

    Who developed the jet engine in Britain in the 1930s?
    显示答案

    答案: D. Sir Frank Whittle

    Sir Frank Whittle, a Royal Air Force engineer, developed the jet engine.

  3. 第3题,共24题

    Which mathematician's ideas about a 'Turing machine' helped lead to modern computers?
    显示答案

    答案: C. Alan Turing

    Alan Turing developed the idea of a machine that could carry out any calculation. He also worked as a codebreaker in the Second World War.

  4. 第4题,共24题

    Which British scientist was part of the team that discovered the structure of DNA in 1953?
    显示答案

    答案: C. Francis Crick

    Francis Crick and his American colleague James Watson discovered the structure of DNA in 1953.

  5. 第5题,共24题

    Who invented the World Wide Web?
    显示答案

    答案: A. Sir Tim Berners-Lee

    Sir Tim Berners-Lee invented the World Wide Web. Information was first passed successfully through it in December 1990.

  6. 第6题,共24题

    What was special about Dolly the sheep, born in 1996?
    显示答案

    答案: D. She was the first mammal cloned from an adult cell

    Dolly was cloned by Ian Wilmut and Keith Campbell at the Roslin Institute in Scotland.

  7. 第7题,共24题

    Who is the head of the Church of England?
    显示答案

    答案: B. The monarch

    The monarch is the head (Supreme Governor) of the Church of England.

  8. 第8题,共24题

    Who is the spiritual leader of the Church of England?
    显示答案

    答案: A. The Archbishop of Canterbury

    The Archbishop of Canterbury is the spiritual leader of the Church of England.

  9. 第9题,共24题

    What type of church is the Church of Scotland?
    显示答案

    答案: A. Presbyterian

    The national church of Scotland is Presbyterian. It is governed by ministers and elders, not by the state.

  10. 第10题,共24题

    What is the chairperson of the General Assembly of the Church of Scotland called?
    显示答案

    答案: A. The Moderator

    The Moderator chairs the General Assembly of the Church of Scotland and is appointed for one year only.

  11. 第11题,共24题

    Which parts of the UK have no established (official) church?
    显示答案

    答案: A. Wales and Northern Ireland

    There is no established church in Wales or Northern Ireland.

  12. 第12题,共24题

    When is St David's Day, the day of the patron saint of Wales?
    显示答案

    答案: B. 1 March

    St David's Day is on 1 March.

  13. 第13题,共24题

    When is St Patrick's Day, the day of the patron saint of Northern Ireland?
    显示答案

    答案: D. 17 March

    St Patrick's Day is on 17 March. It is an official holiday in Northern Ireland.

  14. 第14题,共24题

    When is St George's Day, the day of the patron saint of England?
    显示答案

    答案: D. 23 April

    St George's Day is on 23 April.

  15. 第15题,共24题

    When is St Andrew's Day, the day of the patron saint of Scotland?
    显示答案

    答案: C. 30 November

    St Andrew's Day is on 30 November.

  16. 第16题,共24题

    In which parts of the UK is the patron saint's day an official holiday?
    显示答案

    答案: C. Scotland and Northern Ireland

    St Andrew's Day in Scotland and St Patrick's Day in Northern Ireland are official holidays, although in Scotland not all businesses close.

  17. 第17题,共24题

    What does Christmas Day, on 25 December, celebrate?
    显示答案

    答案: D. The birth of Jesus Christ

    Christmas Day celebrates the birth of Jesus Christ and is a public holiday.

  18. 第18题,共24题

    What is the day after Christmas Day called?
    显示答案

    答案: C. Boxing Day

    Boxing Day, 26 December, is a public holiday.

  19. 第19题,共24题

    What is Shrove Tuesday, the day before Lent begins, also known as?
    显示答案

    答案: B. Pancake Day

    On Shrove Tuesday many people eat pancakes. Lent, a 40-day period before Easter, starts the next day, on Ash Wednesday.

  20. 第20题,共24题

    Which festival is celebrated by Hindus and Sikhs, lasts five days and is called the Festival of Lights?
    显示答案

    答案: C. Diwali

    Diwali celebrates the victory of good over evil and the gaining of knowledge. There is a famous celebration in Leicester.

  21. 第21题,共24题

    Which Jewish festival lasts eight days and involves lighting candles on a menorah?
    显示答案

    答案: B. Hanukkah

    Hanukkah is in November or December. It remembers the Jews' struggle for religious freedom.

  22. 第22题,共24题

    What does the Muslim festival of Eid al-Fitr celebrate?
    显示答案

    答案: C. The end of Ramadan

    Eid al-Fitr marks the end of Ramadan, when Muslims have fasted for a month.

  23. 第23题,共24题

    What is Hogmanay?
    显示答案

    答案: A. The Scottish name for New Year's Eve

    In Scotland, 31 December is called Hogmanay. In Scotland, 2 January is also a public holiday.

  24. 第24题,共24题

    What does Bonfire Night on 5 November remember?
    显示答案

    答案: D. The failed Gunpowder Plot of 1605 to kill the king

    A group of Catholics led by Guy Fawkes planned to blow up the Houses of Parliament in 1605. People still mark the plot's failure with fireworks and bonfires.

相关测试