PassEveryTest

Basic Swedish in 30 Days:Days and dates

不限时专题测验:关于Days and dates的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 瑞典
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic Swedish: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第5天:Days and dates

  1. 第1题,共10题

    Which day comes after “tisdag”?
    显示答案

    答案: B. onsdag

    The order is måndag, tisdag, onsdag, torsdag … Onsdag (Wednesday) comes after tisdag (Tuesday).

  2. 第2题,共10题

    What does “lördag” mean?
    显示答案

    答案: B. Saturday

    Lördag is Saturday. Sunday is söndag.

  3. 第3题,共10题

    Which sentence is correct? (My birthday is in May.)
    显示答案

    答案: C. Jag fyller år i maj.

    Use i with months: i maj. Months are written with a small letter and have no ending.

  4. 第4题,共10题

    What does “i går” mean?
    显示答案

    答案: A. yesterday

    I går is yesterday, i dag is today and i morgon is tomorrow.

  5. 第5题,共10题

    How do you say “the third” in Swedish?
    显示答案

    答案: B. tredje

    The ordinal of tre (3) is tredje. Trettonde is the 13th.

  6. 第6题,共10题

    Complete: “Vi ses ___ fredag.” (See you on Friday.)
    显示答案

    答案: A. på

    Use på with days: på fredag (this coming Friday). Use i with months: i juli.

  7. 第7题,共10题

    What date is “den tjugoförsta juni”?
    显示答案

    答案: A. 21 June

    Tjugoförsta is the 21st and juni is June. July is juli.

  8. 第8题,共10题

    Read the message. When is the party?

    Hej Sara! Välkommen på fest lördag den 14 september! Jag fyller trettio år. Kram, Lina

    显示答案

    答案: C. Saturday 14 September

    Lina writes “lördag den 14 september”. Lördag is Saturday.

  9. 第9题,共10题

    Listen. When is Ali’s birthday?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Kerstin: När fyller du år, Ali?
    Ali: Jag fyller år den andra april.

    显示答案

    答案: D. 2 April

    Ali says “den andra april”: andra is second, so 2 April.

    听力原文

    Kerstin: När fyller du år, Ali?
    Ali: Jag fyller år den andra april.

  10. 第10题,共10题

    Listen. What day is it today?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    I dag är det torsdag, och i morgon är det fredag.

    显示答案

    答案: D. Thursday

    “I dag är det torsdag” means “today is Thursday”. Fredag (Friday) is tomorrow.

    听力原文

    I dag är det torsdag, och i morgon är det fredag.

本课程的其他计划