PassEveryTest

Basic Swedish in 30 Days:In town

不限时专题测验:关于In town的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 瑞典
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic Swedish: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第13天:In town

  1. 第1题,共10题

    What is “ett apotek”?
    显示答案

    答案: B. a pharmacy

    Apotek means pharmacy. A library is bibliotek and a hospital is sjukhus.

  2. 第2题,共10题

    What does “Sväng till höger” mean?
    显示答案

    答案: A. Turn right.

    Höger means right and vänster means left.

  3. 第3题,共10题

    What does “rakt fram” mean?
    显示答案

    答案: D. straight ahead

    Gå rakt fram means go straight ahead.

  4. 第4题,共10题

    How do you ask “Where is the station?”
    显示答案

    答案: D. Var ligger stationen?

    Var means where. Swedes say a place ligger (lies) somewhere: Var ligger stationen?

  5. 第5题,共10题

    Complete: “___ till vänster vid banken.” (Turn left at the bank.)
    显示答案

    答案: B. Sväng

    Directions use the command form: svänga → sväng.

  6. 第6题,共10题

    What does “mittemot” mean?
    显示答案

    答案: A. opposite

    Mittemot means opposite, across from. Next to is bredvid.

  7. 第7题,共10题

    Someone asks “Är det långt?”. The place is close. What do you say?
    显示答案

    答案: C. Nej, det är nära.

    Är det långt? means “Is it far?”. Nära means near or close.

  8. 第8题,共10题

    Read the text. Where is the library?

    Välkommen till biblioteket! Vi ligger vid torget, mittemot kyrkan. Öppet måndag–fredag 10–19.

    显示答案

    答案: C. By the square, opposite the church

    “Vi ligger vid torget, mittemot kyrkan” means we are by the square, opposite the church.

  9. 第9题,共10题

    Listen. Where is the pharmacy?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Ali: Ursäkta, var ligger apoteket?
    Karin: Gå rakt fram och sväng till vänster. Det ligger bredvid banken.

    显示答案

    答案: A. Next to the bank

    Det ligger bredvid banken means “it is next to the bank”.

    听力原文

    Ali: Ursäkta, var ligger apoteket?
    Karin: Gå rakt fram och sväng till vänster. Det ligger bredvid banken.

  10. 第10题,共10题

    Listen. Which street should you take?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Ta andra gatan till höger.

    显示答案

    答案: C. The second street on the right

    Andra means second and höger means right.

    听力原文

    Ta andra gatan till höger.

本课程的其他计划