Basic Swedish in 30 Days: Telling the time

Quiz tematyczny bez limitu czasu: 10 pytań o Telling the time, z wyjaśnieniem po każdej odpowiedzi. Pytania i odpowiedzi są za każdym razem mieszane.

  • Kurs
  • Szwecja
  • Pytania: 300
  • Sprawdzono 13 października 2026
  • Korekta językowa 13 października 2026
Zacznij od lekcjiBasic Swedish: 30 Lessons: ok. 750 min czytania. Każde pytanie testowe jest omówione w lekcjach.

Dzień 6: Telling the time

  1. Pytanie 1 z 10

    What does “Vad är klockan?” mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. What time is it?

    Klockan means the clock or the time. Vad är klockan? asks what time it is.

  2. Pytanie 2 z 10

    What time is “halv fyra”?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. 3:30

    Halv fyra is half an hour before four: 3:30.

  3. Pytanie 3 z 10

    How do you say 6:15?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. kvart över sex

    Kvart över means quarter past: kvart över sex is 6:15. Kvart i sex is 5:45.

  4. Pytanie 4 z 10

    What time is “kvart i nio”?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. 8:45

    Kvart i means quarter to: 15 minutes before nine is 8:45.

  5. Pytanie 5 z 10

    How do you say 2:10?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. tio över två

    Minutes after the hour use över: tio över två is 2:10.

  6. Pytanie 6 z 10

    Complete: “Mötet börjar ___ tio.” (The meeting starts at ten.)
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. klockan

    Say “at ten” with klockan: klockan tio. Om tio minuter means “in ten minutes”.

  7. Pytanie 7 z 10

    Read the sign. When does the shop close on Saturday?

    ÖPPETTIDER
    Måndag–fredag 9–19
    Lördag 10–16
    Söndag stängt

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. At 16.00

    Lördag 10–16 means Saturday from 10.00 to 16.00. On Sunday (söndag) it is stängt (closed).

  8. Pytanie 8 z 10

    Listen. What time is it?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Ola: Ursäkta, vad är klockan?
    Mia: Den är fem i halv tre.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. 2:25

    Fem i halv tre is five minutes before 2:30, so 2:25.

    Transkrypcja

    Ola: Ursäkta, vad är klockan?
    Mia: Den är fem i halv tre.

  9. Pytanie 9 z 10

    Listen. When does the shop open on Sunday?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Hej! På söndag öppnar vi klockan elva och stänger klockan fem.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. At 11

    “Vi öppnar klockan elva” means “we open at eleven”. Fem (five) is when they close.

    Transkrypcja

    Hej! På söndag öppnar vi klockan elva och stänger klockan fem.

  10. Pytanie 10 z 10

    Listen. When does the train leave?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Tåget går klockan arton och fyrtio.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: C. 18.40

    Arton och fyrtio is 18.40. Arton is 18 and fyrtio is 40.

    Transkrypcja

    Tåget går klockan arton och fyrtio.

Inne plany tego kursu