Basic Spanish in 30 Days: Telling the time

Quiz tematyczny bez limitu czasu: 10 pytań o Telling the time, z wyjaśnieniem po każdej odpowiedzi. Pytania i odpowiedzi są za każdym razem mieszane.

  • Kurs
  • Hiszpania
  • Pytania: 300
  • Sprawdzono 13 października 2026
  • Korekta językowa 13 października 2026
Zacznij od lekcjiBasic Spanish: 30 Lessons: ok. 750 min czytania. Każde pytanie testowe jest omówione w lekcjach.

Dzień 6: Telling the time

  1. Pytanie 1 z 10

    What does '¿Qué hora es?' mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. What time is it?

    Hora means hour or time. ¿Qué hora es? = What time is it?

  2. Pytanie 2 z 10

    Complete: '___ la una.'
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. Es

    One o'clock is singular, so use es: Es la una. Other hours use son: Son las dos.

  3. Pytanie 3 z 10

    What time is 'Son las tres y media'?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. 3:30

    Y media means 'and a half': half past three, 3:30.

  4. Pytanie 4 z 10

    What time is 'Son las once de la mañana'?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. 11 a.m.

    Once is 11, and de la mañana means in the morning: 11 a.m.

  5. Pytanie 5 z 10

    How do you say 4:45?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. Son las cinco menos cuarto.

    After half past, go to the next hour and use menos: 4:45 is las cinco menos cuarto.

  6. Pytanie 6 z 10

    Complete: 'La clase empieza ___ las nueve.'
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. a

    To say at what time something happens, use a las: a las nueve (at nine).

  7. Pytanie 7 z 10

    Someone asks: '¿A qué hora es la película?' Choose the right answer.
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. A las ocho.

    The question asks at what time, so answer with a las: A las ocho. Son las ocho means 'It is eight o'clock'.

  8. Pytanie 8 z 10

    Listen. What time does the shop open?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    La tienda abre a las nueve y media y cierra a las dos.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. 9:30

    The speaker says abre a las nueve y media: it opens at 9:30. It closes at two.

    Transkrypcja

    La tienda abre a las nueve y media y cierra a las dos.

  9. Pytanie 9 z 10

    Listen. What time is it?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Pedro: Perdona, ¿qué hora es?
    Laura: Son las siete menos diez.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. 6:50

    Las siete menos diez means ten minutes before seven: 6:50.

    Transkrypcja

    Pedro: Perdona, ¿qué hora es?
    Laura: Son las siete menos diez.

  10. Pytanie 10 z 10

    Read the sign. Is the pharmacy open at 4 p.m. on a Tuesday?

    Farmacia Sol
    Lunes a viernes: 9:00–14:00 y 17:00–20:30
    Sábados: 10:00–14:00
    Domingos: cerrado

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: C. No, it reopens at 5 p.m.

    From Monday to Friday it is open from 9:00 to 14:00 and from 17:00 to 20:30. At 16:00 it is closed.

Inne plany tego kursu