Basic Spanish in 30 Days: In town

Quiz tematyczny bez limitu czasu: 10 pytań o In town, z wyjaśnieniem po każdej odpowiedzi. Pytania i odpowiedzi są za każdym razem mieszane.

  • Kurs
  • Hiszpania
  • Pytania: 300
  • Sprawdzono 13 października 2026
  • Korekta językowa 13 października 2026
Zacznij od lekcjiBasic Spanish: 30 Lessons: ok. 750 min czytania. Każde pytanie testowe jest omówione w lekcjach.

Dzień 13: In town

  1. Pytanie 1 z 10

    What does 'la farmacia' mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. pharmacy

    La farmacia is a pharmacy. It is a false friend: a farm is una granja.

  2. Pytanie 2 z 10

    What does 'a la izquierda' mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: C. to the left

    Izquierda means left: gire a la izquierda = turn left. Right is derecha.

  3. Pytanie 3 z 10

    What does 'Siga todo recto' mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. Go straight on.

    Siga is 'continue' (formal) and todo recto is 'straight on'.

  4. Pytanie 4 z 10

    What does 'Gire a la derecha' mean?
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. Turn right.

    Derecha means right. Do not mix it up with derecho, which means straight on in many Latin American countries.

  5. Pytanie 5 z 10

    Complete: 'Perdone, ¿dónde ___ el museo?'
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: C. está

    To ask where a specific place is, use estar: ¿Dónde está el museo?

  6. Pytanie 6 z 10

    Complete: '¿___ un supermercado por aquí?'
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: B. Hay

    To ask if any supermarket exists near here, use hay: ¿Hay un supermercado por aquí?

  7. Pytanie 7 z 10

    Someone asks: '¿Está lejos la estación?' Choose the best answer.
    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: C. No, está muy cerca.

    Lejos means far, so answer about distance: No, está muy cerca (No, it's very close).

  8. Pytanie 8 z 10

    Listen. How do you get to the bank?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Turista: Perdone, ¿dónde está el banco?
    Señora: Siga todo recto y tome la segunda calle a la izquierda.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: A. Straight on, then the second street on the left

    The woman says siga todo recto (straight on) y tome la segunda calle a la izquierda (second street on the left).

    Transkrypcja

    Turista: Perdone, ¿dónde está el banco?
    Señora: Siga todo recto y tome la segunda calle a la izquierda.

  9. Pytanie 9 z 10

    Listen. How far is the pharmacy?
    Posłuchaj, a potem odpowiedz. Transkrypcja pojawi się po odpowiedzi.
    Brak dźwięku? Przeczytaj tekst

    Ana: ¿Hay una farmacia por aquí?
    Luis: Sí, está en la plaza, a diez minutos andando.

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: C. Ten minutes on foot

    Luis says a diez minutos andando: ten minutes on foot.

    Transkrypcja

    Ana: ¿Hay una farmacia por aquí?
    Luis: Sí, está en la plaza, a diez minutos andando.

  10. Pytanie 10 z 10

    Read the message. Where is Nuria's house?

    Para llegar a mi casa: sales de la estación y giras a la derecha. Sigues todo recto hasta la plaza. Mi casa está en la esquina, al lado del banco. ¡Hasta luego! Nuria

    Pokaż odpowiedź

    Odpowiedź: D. On the corner, next to the bank

    Nuria writes mi casa está en la esquina, al lado del banco: on the corner, next to the bank.

Inne plany tego kursu