PassEveryTest

Basic Polish in 30 Days:Shopping and prices

不限时专题测验:关于Shopping and prices的10道题,每道题作答后都有解释。每次题目和选项都会重新打乱。

  • 课程
  • 波兰
  • 300道题
  • 核对于2026年10月13日
  • 语言审校:2026年10月13日
从课文开始Basic Polish: 30 Lessons:阅读时间约750分钟。测试中的每道题在课文中都有讲解。

第11天:Shopping and prices

  1. 第1题,共10题

    What does “Ile to kosztuje?” mean?
    显示答案

    答案: A. How much is it?

    “Ile” means “how much” and “kosztuje” means “costs”.

  2. 第2题,共10题

    Complete: “To kosztuje trzy ___.”
    显示答案

    答案: B. złote

    After 2, 3 and 4, use złote: trzy złote.

  3. 第3题,共10题

    Complete: “To kosztuje dziesięć ___.”
    显示答案

    答案: B. złotych

    After 5 and higher (and after 11–14), use złotych: dziesięć złotych.

  4. 第4题,共10题

    The cashier asks: “Gotówką czy kartą?” Choose the best reply.
    显示答案

    答案: D. Kartą, proszę.

    “Gotówką czy kartą?” means “Cash or card?”. “Kartą, proszę” means “By card, please”.

  5. 第5题,共10题

    What does “drogi” mean in “Ten sweter jest drogi”?
    显示答案

    答案: A. expensive

    Drogi means expensive. The opposite is tani (cheap).

  6. 第6题,共10题

    In a clothes shop, how do you ask “Can I try it on?”
    显示答案

    答案: B. Czy mogę przymierzyć?

    Przymierzyć means “to try on”. “Czy mogę zapłacić kartą?” asks to pay by card.

  7. 第7题,共10题

    How do you say the price “4,99 zł”?
    显示答案

    答案: B. cztery złote dziewięćdziesiąt dziewięć

    Say the złoty first, then the grosze. After cztery (4), use złote, not złotych.

  8. 第8题,共10题

    Listen. How much does the customer pay?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Sprzedawczyni: Razem trzydzieści dwa złote.
    Klient: Proszę, kartą.

    显示答案

    答案: D. 32 zł

    Razem trzydzieści dwa złote means 32 zł in total.

    听力原文

    Sprzedawczyni: Razem trzydzieści dwa złote.
    Klient: Proszę, kartą.

  9. 第9题,共10题

    Listen. Which sizes does the shop have?
    先听,再作答。作答后会显示听力原文。
    没有声音?请阅读文字

    Klientka: Czy jest rozmiar L?
    Sprzedawca: Nie, są tylko M i S.

    显示答案

    答案: C. Only M and S

    The shop assistant says “Nie, są tylko M i S”: no, there are only M and S.

    听力原文

    Klientka: Czy jest rozmiar L?
    Sprzedawca: Nie, są tylko M i S.

  10. 第10题,共10题

    Read the receipt. Which item costs the most?

    PARAGON
    chleb 4,50 zł
    mleko 3,20 zł
    ser 12,30 zł
    RAZEM 20,00 zł
    Płatność: karta

    显示答案

    答案: A. The cheese

    Ser (cheese) costs 12,30 zł, more than chleb (bread) and mleko (milk). There is no butter on the receipt.

本课程的其他计划